© VRT - 2019 https://www.standaard.be/cnt/dmf20210808_97644176

Invoering toelatingsexamen Dierenarts

Waarom een toelatingsexamen dierenarts?

Vanaf het academiejaar 2023-2024 zullen in Vlaanderen alleen de 240 beste kandidaten kunnen starten aan de studie diergeneeskunde. Dat aantal werd vastgelegd door de Vlaamse regering op advies van een commissie met deskundigen. Het eerste toelatingsexamen dierenarts gaat door op 6 juli 2023.

Het ingangsexamen dierenarts wordt hiermee in Vlaanderen de derde toelatingsproef, naast dat van arts en tandarts, met een numerus fixus. Het zijn dus enkel de 240 best gerangschikte studenten die mogen beginnen aan de studie.

Er zijn te veel studenten voor het aantal docenten en minister Weyts wil niet dat de kwaliteit van deze dure opleiding in het gedrang komt.
Zowel in Antwerpen als in Gent is de afgelopen jaren het aantal studenten enorm gestegen. Beide universiteiten zijn dan ook blij dat het toelatingsexamen er komt. Een derde van de studenten komt uit het buitenland. Vlaanderen is één van de enige regio’s in Europa waar nog geen ingangsexamen voor dierenarts bestond.

© VRT - 2019 https://www.standaard.be/cnt/dmf20210808_97644176
© VRT – 2019 https://www.standaard.be/cnt/dmf20210808_97644176

Optimale voorbereiding bij Rebus

We hebben al meer dan 25 jaar ervaring in het voorbereiden van leerlingen en studenten op het toelatingsexamen arts/tandarts met hoge slaagscijfers tot gevolg: 8 op de 10 van onze studenten zijn gerangschikt na het volgen van onze begeleiding!

Gelijkaardig aan toelatingsexamen arts/tandarts?

De toelatingsproef voor diergeneeskunde zal heel gelijkaardig zijn aan die van arts en tandarts. Ondertussen is bekend dat ook dit examen uit twee onderdelen zal bestaan: (1) Wetenschappelijke kennis en inzicht in de vakken biologie, fysica, chemie en wiskunde van de tweede en derde graad van het algemeen secundair onderwijs. (2) Generieke competenties die aansluiten bij thema’s uit de beroepspraktijk van dierenartsen.

Door onze jarenlange ervaring met het voorbereiden van toekomstige artsen en tandartsen op het toelatingsexamen zal je ook voor deze begeleiding bij Rebus aan het juiste adres zijn! Hier vind je onze aanpak voor de voorbereiding op het ingangsexamen dierenarts terug.

Begeleiding op maat

We voorzien volledig cursusmateriaal en aangepaste oefeningen. Je wordt omringd door ons ervaren Rebus Team en je wordt op geen enkel moment aan je lot overgelaten. Voor elke student zal een begeleiding op maat mogelijk zijn door de combinatie van zelfstudie, individuele bijlessen en/of groepslessen, afhankelijk van wat je nodig hebt. Je wordt begeleid door toplesgevers voor wie het doen slagen van hun studenten hun grootste passie is!

Volg zeker onze sociale media en website om op de hoogte te blijven over het toelatingsexamen dierenarts en onze voorbereiding!

Auteur: Celine Maertens – Verantwoordelijke Rebus Kortrijk