© VRT - 2019 https://www.standaard.be/cnt/dmf20210808_97644176

Invoering toelatingsexamen Diergeneeskunde

Waarom een toelatingsexamen diergeneeskunde?

Vanaf het academiejaar 2023-2024 zullen in Vlaanderen alleen de 240 beste kandidaten kunnen starten aan de studie diergeneeskunde. Dat aantal werd vastgelegd door de Vlaamse regering op advies van een commissie met deskundigen. Hoogstwaarschijnlijk zal het eerste toelatingsexamen diergeneeskunde begin juli 2023 georganiseerd worden.

Het toelatingsexamen diergeneeskunde wordt hiermee in Vlaanderen de derde toelatingsproef, naast dat van arts en tandarts, met een numerus fixus. Het zijn dus enkel de 240 best gerangschikte studenten die mogen beginnen aan de studie.

Er zijn te veel studenten voor het aantal docenten en minister Weyts wil niet dat de kwaliteit van deze dure opleiding in het gedrang komt.
Zowel in Antwerpen als in Gent zijn de afgelopen jaren het aantal studenten enorm gestegen. Beide universiteiten zijn dan ook blij dat het toelatingsexamen er komt. Een derde van de studenten komt uit het buitenland. Vlaanderen is  één van de enige regio’s in Europa waar nog geen ingangsexamen voor diergeneeskunde bestaat.

© VRT - 2019 https://www.standaard.be/cnt/dmf20210808_97644176
© VRT – 2019 https://www.standaard.be/cnt/dmf20210808_97644176

Optimale voorbereiding bij Rebus

Ijkingstoets diergeneeskunde

Bij Rebus hebben we jaren studenten geholpen bij hun voorbereiding op de ijkingsproef voor diergeneeskunde.
We begeleidden de studenten voor de verschillende vakken: wiskunde, scheikunde en fysica.

Gelijkaardig aan toelatingsexamen arts/tandarts?

De toelatingsproef voor diergeneeskunde zal heel gelijkaardig zijn aan dat van arts en tandarts. Ondertussen is bekend dat ook dit examen uit twee onderdelen zal bestaan: (1) Wetenschappelijke kennis en inzicht in de vakken biologie, fysica, chemie en wiskunde van de tweede en derde graad van het algemeen secundair onderwijs. (2) Generieke competenties die aansluiten bij thema’s uit de beroepspraktijk van dierenartsen. De examencommissie communiceert op haar website dat ze tijdens de eerste helft van oktober meer informatie zal geven over de inhoud en het verloop van het toelatingsexamen diergeneeskunde

Door onze jarenlange ervaring met het voorbereiden van toekomstige artsen en tandartsen op het toelatingsexamen zal je ook voor deze begeleiding bij Rebus aan het juiste adres zijn! Hier vind je onze aanpak voor de voorbereiding op het ingangsexamen arts/tandarts terug.

Know how

We beschikken reeds over de know how en een arsenaal aan cursusmateriaal en oefeningen door onze jarenlange voorbereiding op het toelatingsexamen arts/tandarts. 8 op de 10 van onze studenten is trouwens gerangschikt na het volgen van onze begeleiding!

Begeleiding op maat

We voorzien volledig cursusmateriaal en aangepaste oefeningen. Je wordt omringd door ons ervaren Rebus Team en je wordt op geen enkel moment aan je lot overgelaten. Voor elke student zal een begeleiding op maat mogelijk zijn door de combinatie van zelfstudie, individuele bijlessen en/of groepslessen, afhankelijk van wat je nodig hebt. Je wordt begeleid door toplesgevers voor wie het slagen van hun studenten hun grootste passie is!

Volg zeker onze sociale media en website om op de hoogte te blijven over het toelatingsexamen diergeneeskunde en onze voorbereiding!

Auteur: Celine Maertens – Verantwoordelijke Rebus Kortrijk