IJkingstoetsen voorbereiden

Wil je je graag inschrijven voor een academische bacheloropleiding aan de universiteit? Dan kan je voor heel wat studies voorafgaand deelnemen aan de ijkingstoets. Voor verschillende studies is de ijkingstoets zelfs verplicht. Rebus helpt je om deze toets met succes af te leggen.

IJkingstoets

De ijkingstoets is voor sommige opleidingen verplicht, maar niet-bindend. Dit wil zeggen dat je ongeacht het resultaat je wel mag inschrijven voor de studie. Afhankelijk van je resultaat, zal je verplicht worden een remediëringstraject te volgen.

Wij raden je dus aan om je goed voor te bereiden op de ijkingstoets, om extra werkdruk tijdens het jaar te vermijden.

Onze aanpak

De voorbereiding voor de ijkingstoets start bij Rebus met een ‘hiatentest’ voor wiskunde, fysica en scheikunde. Daarbij checken we je kennis van de leerstof en vissen we samen uit waar de gaten, oftewel de hiaten, zijn. Op die manier kunnen we je planning en programma persoonlijk opstellen om je efficiënt voor te bereiden.

De kennistest is opgebouwd uit de te kennen leerstof, met extra aandacht voor de belangrijkste onderwerpen die aan bod kwamen in de afgelopen jaren.

Na de hiatentest bespreken we jouw resultaat en stellen we een traject op maat voor.

Begeleiding op maat

Bijzonder aan de Rebus-aanpak is de combinatie van zelfstudie, individuele begeleiding en/of groepslessen, afhankelijk van wat je nodig hebt. Enkel door dit persoonlijk traject en de gecombineerde leervormen kun je je grondig en volledig voorbereiden. Wij zorgen voor het beste cursusmateriaal, inclusief aangepaste oefeningen en vragen uit eerdere examens.

De groepslessen

We organiseren groepsessies voor wiskunde, fysica en scheikunde. Deze lessen gaan door in groepjes van 10 à 25 personen. De groepslessen zijn interactief en we zetten in op een sterke groepsdynamiek. Voor alle vakken zijn er meerdere reeksen. Door huistaken en milestone-testen worden de studenten in de groepslessen ook geëvalueerd. Een beeld van hoe het eraan toe gaat tijdens onze groepslessen vind je in dit filmpje. 

De individuele lessen

We werken op maat van de student en we houden rekening met specifieke noden. Je behandelt per sessie een onderdeel van de leerstof, met aandacht voor inzicht en praktische oefeningen.

Na iedere sessie vult onze lesgever een evaluatieformulier in. Zo houden we je vooruitgang in de gaten en kunnen we, samen met je ouders, makkelijk opvolgen wat er in de lessen gebeurt. Ouders en studenten kunnen deze evaluatierapporten steeds online raadplegen en samen met ons en de lesgever bespreken.

Onze lesgevers

Je wordt begeleid door ervaren toplesgevers. We hebben een grote groep lesgevers met ervaring in het begeleiden van studenten ter voorbereiding van de ijkingstoets en het toelatingsexamen arts, tandarts, dierenarts. Dit wil zeggen dat we zeker een lesgever beschikbaar hebben die past bij jouw specifieke noden en beschikbaarheden.

Meer informatie

Meer informatie in verband met de ijkingstoetsen vind je hier. De ijkingstoetsen gaan door op 3 juli en 26 augustus 2023, op verschillende locaties van de Vlaamse universiteiten.

Onder andere de volgende richtingen werken met een ijkingstoets:

Wil je meer informatie over hoe onze begeleiding in zijn werk gaat en wat de prijzen zijn? Vul dan het formulier aan de rechterkant van deze pagina in of stuur ons een mailtje op info@rebus.be.

Interesse in deze opleiding?

Vul onderstaand formulier in en wij helpen je meteen verder!

    Waar wil je dit volgen?

    Vraag en antwoord


    Getuigenissen


    Onze begeleiding voor de ijjkingstoetsen gebeurt via de TAT academy en kan zowel op individuele basis als in groep worden gevolgd. Dit wordt vastgelegd tijdens het adviesgesprek met ouder(s) en student. Op die manier kunnen we optimaal inspelen op jouw specifieke situatie en beantwoorden wij jouw concrete noden en vragen.

    This page is having a slideshow that uses Javascript. Your browser either doesn't support Javascript or you have it turned off. To see this page as it is meant to appear please use a Javascript enabled browser.