Examencommissie

In België is er examenplicht, dat is niet hetzelfde als schoolplicht. Pak jij het dus anders aan en ben je jezelf aan het voorbereiden om via de examencommissie een diploma secundair onderwijs te halen? Wij kunnen je helpen!

Begeleiding examencommissie

Zelf kiezen wat, hoe, waar en wanneer je studeert. Het klinkt als een droom, maar is wel degelijk mogelijk. Via de examencommissie kan je je diploma secundair onderwijs behalen, vrij van tijd en ruimte. Niet per se examens in januari en in juni, maar examens van vakken die jij kiest op de momenten die jij wil, volledig volgens jouw eigen schema.

Waarom kiezen voor examencommissie?

Je diploma secundair onderwijs behalen via de examencommissie kan om verschillende redenen. Vooral na de covidperiode merkten we dat veel studenten geproefd hebben van het individueel leren en hun schoolcarrière zo willen verderzetten. Misschien werkt het regulier onderwijs om één of andere reden voor jou niet? Misschien ben je topsporter en valt op de schoolbanken zitten niet te combineren met jouw trainingsschema? Misschien sta je al deels met je voeten in een bloeiende carrière of wil je meer tijd vrijmaken om andere zaken te ondernemen, naast fulltime naar school gaan? In elk geval: via de examencommissie kan je per graad jouw diploma behalen, waarbij de focus ligt op zelfstandig de leerstof verwerken en examens afleggen wanneer jij er klaar voor bent.

Hoe kan Rebus jou helpen?

Hoewel het individuele aspect zeer aantrekkelijk is, kan het soms wat overweldigend zijn. Het is dan ook een grote stap om van een schoolse omkadering over te stappen naar jouw eigen specifieke programma. Rebus staat je graag bij met een team van onderwijsbegeleiders en vakbegeleiders, om je vrijblijvend die extra ondersteuning te bieden waardoor jij jouw traject tot een succesvol einde brengt!

Welke pakketten biedt Rebus aan?

Het basispakket bij Rebus omvat een intakegesprek met een van onze onderwijscoaches. We gaan samen na of examencommissie iets voor jou is, welke stappen je moet ondernemen om je in te schrijven, hoe je traject eruit zal zien en welk materiaal je zal nodig hebben. Daarnaast bieden we je ook lessen studiemethodiek aan: we geven je alle tools, tips & tricks om zélf aan de slag te gaan met de leerstof. Tot slot krijg je gedurende heel jouw traject een coach ter beschikking, die samen met jou opvolgt of je mooi op schema blijft en waar er eventueel extra begeleiding voor nodig kan zijn.

Uiteraard begrijpen we dat sommige zaken volledig alleen instuderen geen evidentie is. De leerstof is nieuw, en soms is het nuttig om met al jouw vragen terecht te kunnen bij een vakdocent. Rebus beschikt over ervaren en professionele lesgevers om die vragen voor jou te beantwoorden. Met jouw coach bekijk je waar extra begeleiding nodig is, en naargelang je noden wordt voor jou een extra pakket individuele vakbegeleiding op maat samengesteld.

Onze trajectbegeleiders en vakbegeleiders staan klaar om bij te springen waar nodig. Je legt jouw parcours zelf af, maar with a little help from Rebus, you can succeed!

Interesse in deze opleiding?

Vul onderstaand formulier in en wij helpen je meteen verder!

  Waar wil je dit volgen?

  Vraag en antwoord


  Onze begeleiding voor de examencommissie wordt op individuele basis gegeven. Op die manier kunnen we optimaal inspelen op jouw specifieke situatie en beantwoorden wij enkel jouw concrete vragen. De lesgever staat volledig voor jou ter beschikking.

  Getuigenissen


  This page is having a slideshow that uses Javascript. Your browser either doesn't support Javascript or you have it turned off. To see this page as it is meant to appear please use a Javascript enabled browser.

  Julienne
  Hallo, Ik wou U alleen even laten weten dat Nori goed geslaagd was voor fysica (13) en statistiek (14).Nogmaals hartelijk bedankt voor al de moeite die U gedaan heeft om deze lessen voor haar te regelen. Julienne, 1ste bachelor logopedie
  Laurent
  Ik wou bedanken voor de hulp! Mijn punten waren schitterend. Ik heb 15 voor statistiek, 12 voor productie en logistiek, 17 voor marketing,19 voor bedrijfsfinanciering en 14 voor BIS. Zou u dit kunnen doorsturen naar mijn repetitoren?Laurent, 2de bachelor Handelsingenieur
  Patricia
  Beste Jan,Ik wou nog, beter laat dan nooit, melden dat ik erdoor ben geraakt op mijn eerste jaar. Ik heb een 8 gehaald op statistiek en dat was genoeg...Ik kijk er alvast naar uit om nooit meer statistiek te hebben!Bedank Stefan voor mij! Patricia, 1ste bachelor communicatiewetenschappen
  Caroline
  Dag Filiep! Juist om te zeggen dat ik erdoor ben voor het examen BIS, ik heb een 11 behaald. Dus bedankt voor uw hulp! Groetjes, Caroline - 2de bachelor TEW
  Chloé VD
  Beste Paul en iedereen bij Rebus, mijn excuses dat ik deze mail maar zo laat kan sturen maar ik ben pas terug van vakantie met mijn vrijwilligerswerk. Ik ben blij jullie mee te kunnen delen dat ik geslaagd ben voor het toelatingsexamen!
  CarolineToelatingsexamen geneeskunde
  Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: IK BEN GESLAAGD!!!!!!!! Ik heb nog nooit zo hard gegild toen ik de resultaten zag! Drie maanden vakantie: ik kom eraan!Ik zou Rebus graag bedanken voor al de hulp.
  Vincent C.
  Mijn goede resultaat is zeker en vast mede te danken aan de uitstekende bijlessen...
  Elisa L.
  Ik heb in juni mijn bachelordiploma gehaald met onderscheiding. Ik wil je daarvoor nog eens bedanken want zonder de goede hulp en het vertrouwen van Rebus was mij dit zeker niet gelukt!
  Vincent VdB
  Leren leren heeft mij echt geholpen. Onderscheiding is het resultaat!