Toelatingsexamen arts of tandarts

Wil je graag arts of tandarts worden, maar kijk je op tegen de aartsmoeilijke toelatingsproef? In 2017 slaagden bij Rebus maar liefst 74% van de studenten die deelnamen aan het toelatingsexamen geneeskunde.

Een doorgedreven en professionele studiebegeleiding helpt je oprecht bij het slagen voor het ingangsexamen. Onze leerkrachten kennen de kneepjes van het vak en kunnen specifiek inspelen op de problemen die je bij de leerstof ervaart. Daarom slaagden in 2014 78% van onze studenten voor het toelatingsexamen. In 2015 was dit 66%, in 2016 69% en in 2017 raakten 74% van onze studenten door het examen. Zeker met de veranderingen die op komst zijn voor het ingangsexamen is studiebegeleiding vanaf het begin een goed idee.

Aanpak gebaseerd op 20 jaar ervaring
Bij Rebus Studiebegeleiding ben je zeker van een bewezen aanpak: resultaten gebaseerd op traditie. We helpen studenten sinds 1997 slagen voor het ingangsexamen en hebben dankzij die 20 jaar ervaring een zeer specifieke, professionele en doeltreffende aanpak ontwikkeld.

Persoonlijke begeleiding voor alle onderdelen van het examen
Onze begeleiding helpt je bij alle onderdelen van het toelatingsexamen, gefocust op wat jij specifiek nodig hebt. Hoe het toelatingsexamen er precies uitziet volgend jaar? Dat is nog niet bekend. De wijzigingen zijn aangekondigd, maar nog niet goedgekeurd en de details volgen nog. Op onze blog lees je de laatste stand van zaken. We volgen dit op de voet op en zijn klaar om snel wijzigingen door te voeren.

Onze aanpak: eerst kennistest
De voorbereiding voor het ingangsexamen start bij Rebus met een ‘hiatentest’. Daarbij checken we je kennis van de leerstof en vissen we samen uit waar de gaten, oftewel de hiaten, zijn. Op die manier kunnen je planning en programma persoonlijk opstellen om efficiënt te studeren.

De kennistest is opgebouwd uit de te kennen leerstof, met extra aandacht voor de belangrijkste onderwerpen die aan bod kwamen tijdens de toelatingsexamens van de laatste 5 jaar.

Daarna persoonlijk traject voor KIW
Na de kennistest bespreken we je resultaten en stellen we een planning op. Bijzonder aan de Rebus aanpak is de combinatie van zelfstudie, individuele begeleiding en/of groepslessen, afhankelijk van wat je nodig hebt. Enkel door dit persoonlijk traject en de gecombineerde leervormen kun je je grondig en volledig voorbereiden. Wij zorgen voor het beste cursusmateriaal, inclusief aangepaste oefeningen en vragen uit eerdere examens. Een beeld van hoe het eraan toe gaat tijdens onze groepslessen vind je in het filmpje.

 

Specifieke begeleiding voor het IVV
Het IVV-gedeelte van het toelatingsexamen test je skills om snel informatie te verwerven en te verwerken. Om dat te checken krijg je op het ingangsexamen stilleesteksten voor je neus en moet je een communicatieproef afwerken. Bij Rebus bereiden we je hierop voor door oefeningen te maken, veel achtergrondinfo te delen en casussen te bespreken. Elke (tand)arts in spe krijgt persoonlijke feedback mét de juiste informatie voor zijn of haar traject.

Praktisch
Ben je 100% gemotiveerd voor een carrière als arts of tandarts, wil je met de allerbeste coaches werken in de aanloop naar je toelatingsproef? Neem contact met ons onp of vul het formulier bovenaan deze pagina in. Tot binnenkort bij Rebus!

Meer info op onze blog, ook over de veranderingen in 2018
Voor het toelatingsexamen van volgend jaar zijn een aantal belangrijke wijzigingen aangekondigd, die op dit moment bij het Vlaams Parlement ter goedkeuring liggen. Om jullie op de hoogte te houden van dit alles, gebruiken we onze blog. Waar je tevens ook extra info vindt over onder andere de voorbereiding.

> Blog Toelatingsexamen 2018: wat verandert er?
> Blog Slagen voor het toelatingsexamen 2018 doe je zo
> Blog Gebuisd voor het toelatingsexamen 2017, wat nu?!
> Blog Waarom is het toelatingsexamen zo moeilijk?

Interesse in deze opleiding?

Vul onderstaand formulier in en wij helpen je meteen verder!

Waar wil je dit volgen?

 

Vraag en antwoord


Onze begeleiding voor het toelatingsexamen kan zowel op individuele basis als in groep worden gevolgd. Dit wordt vastgelegd tijdens het adviesgesprek met ouder(s) en student. Op die manier kunnen we optimaal inspelen op jouw specifieke situatie en beantwoorden wij jouw concrete noden en vragen.
Onze groepen bestaan uit maximaal 25 leerlingen.
Al onze lessen gaan door in onze kantoren in Leuven of Kortrijk. Daar zijn voldoende lokalen met alle faciliteiten om de lessen optimaal te laten verlopen. Voor de groepslessen maken we gebruik van de lokalen in een school dichtbij. Er wordt geen bijles aan huis gegeven. Tijdens de zomer gaan alle lessen in Leuven door op het Minimensinstituut, JP Mincklerstraat 20.
Wij werken altijd met vakspecialisten zowel voor de wetenschapsvakken (KIW), als voor de informatie verwerking (IVV). Je kan er dus op rekenen dat je lesgever zich reeds onderscheiden heeft in de materie waarin hij jou bijles geeft. We gaan ook steeds op zoek naar de beste ‘match’ tussen lesgever en student.

Getuigenissen


This page is having a slideshow that uses Javascript. Your browser either doesn't support Javascript or you have it turned off. To see this page as it is meant to appear please use a Javascript enabled browser.

Bart D.
Jan, Mijn herexamens zijn goed verlopen en ben dus ook geslaagd voor mijn 1e jaar burgerlijk ingenieur.Mijn punten waren als volgt: wijsbegeerte: 8, elektriciteit & magnetisme: 12, analyse II: 13, algebra: 13, thermodynamica: 14, chemie: 16
Julienne
Hallo, Ik wou U alleen even laten weten dat Nori goed geslaagd was voor fysica (13) en statistiek (14).Nogmaals hartelijk bedankt voor al de moeite die U gedaan heeft om deze lessen voor haar te regelen. Julienne, 1ste bachelor logopedie
Laurent
Ik wou bedanken voor de hulp! Mijn punten waren schitterend. Ik heb 15 voor statistiek, 12 voor productie en logistiek, 17 voor marketing,19 voor bedrijfsfinanciering en 14 voor BIS. Zou u dit kunnen doorsturen naar mijn repetitoren?Laurent, 2de bachelor Handelsingenieur
Patricia
Beste Jan,Ik wou nog, beter laat dan nooit, melden dat ik erdoor ben geraakt op mijn eerste jaar. Ik heb een 8 gehaald op statistiek en dat was genoeg...Ik kijk er alvast naar uit om nooit meer statistiek te hebben!Bedank Stefan voor mij! Patricia, 1ste bachelor communicatiewetenschappen
Caroline
Dag Filiep! Juist om te zeggen dat ik erdoor ben voor het examen BIS, ik heb een 11 behaald. Dus bedankt voor uw hulp! Groetjes, Caroline - 2de bachelor TEW
Chloé VD
Beste Paul en iedereen bij Rebus, mijn excuses dat ik deze mail maar zo laat kan sturen maar ik ben pas terug van vakantie met mijn vrijwilligerswerk. Ik ben blij jullie mee te kunnen delen dat ik geslaagd ben voor het toelatingsexamen!
Bernard P.
Ik wil jullie hierbij melden dat onze zoon Thomas een A-attest behaald heeft in de richting wiskunde-wetenschappen, 5de jaar. Mede dankzij jullie hulp heeft hij de onvoldoendes voor wiskunde en scheikunde kunnen wegwerken!
CarolineToelatingsexamen geneeskunde
Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: IK BEN GESLAAGD!!!!!!!! Ik heb nog nooit zo hard gegild toen ik de resultaten zag! Drie maanden vakantie: ik kom eraan!Ik zou Rebus graag bedanken voor al de hulp.
Vincent C.
Mijn goede resultaat is zeker en vast mede te danken aan de uitstekende bijlessen...
Elisa L.
Ik heb in juni mijn bachelordiploma gehaald met onderscheiding. Ik wil je daarvoor nog eens bedanken want zonder de goede hulp en het vertrouwen van Rebus was mij dit zeker niet gelukt!