Geneeskunde of tandarts studeren doe je zo

Slagen voor de toelatingsproef geneeskunde 2022 doe je zo!

Het toelatingsexamen arts en tandarts van 2021 is nog maar net achter de rug en toch zitten we al samen met onze studenten in volle voorbereiding voor 2022. Want wist je dat 300u voorbereiding het Olympische minimum is? Rebus deelt in deze blog haar cruciale tips om te slagen voor de toelatingsproef geneeskunde 2021.

Wil je slagen voor het toelatingsexamen arts en tandarts 2022: Start je voorbereiding toelatingsproef het jaar voordien

Het klinkt misschien wat overdreven, maar met 25 jaar ervaring durven we heel zeker stellen: de voorbereiding voor het ingangsexamen geneeskunde 2022 begint vanaf augustus 2021. Waarom? Vier redenen:

  1. Er komt een geweldig grote hoeveelheid leerstof samen in het examen, waar je gemiddeld 300 uur voor nodig hebt om ze echt te beheersen. In combinatie met school en vrije tijd heb je dus een grote periode nodig om dat allemaal goed in te plannen en te studeren.
  1. Het geeft je de tijd om alles ook effectief te onthouden. Sommige studenten hebben het gehaald door hun leerstof op korte tijd te blokken, maar van die ‘kennis’ blijft weinig tot niks over na een paar dagen of weken, laat staan jaren!
  1. Om niet verlamd te geraken door de twijfel en de tijdsdruk die de multiple-choice vragen teweegbrengen, moet je de leerstof zéér goed kennen en kunnen inoefenen. Dat laatste lukt je niet op een paar weken.
  1. Sinds 2018 is er maar 1 examenmoment meer, dus geen tweede kans. Normaal gezien valt de toelatingsproef op 5 en 6 juli 2022.

Start met de gaten in je kennis

De toelatingsproef peilt naar je kennis van het secundair onderwijs (2de en 3de graad). In het beste geval is daar iets van blijven hangen, maar er zal sowieso nog werk aan de winkel zijn. Door je planning op te bouwen aan de hand van de stukken leerstof die je nog niet kent, de zogenaamde hiaten, ga je efficiënt te werk en kom je op het einde niet voor verrassingen te staan. Bij Rebus heet dat de hiatentest.

Studeren in drie fasen

Hoe moet je nu eigenlijk leren? Wel, in drie fasen eigenlijk. Theorie herhalen, basisoefeningen maken en historische examenreeksen oplossen. Wij pakken dat als volgt aan:

Eerst gaan we samen de volledige leerstof overlopen voor de 4 wetenschapsvakken (wiskunde, fyisca, scheikunde en biologie). Je studeert alle theoretische begrippen, definities, formules en rekenregels.

Daarna maak je basisoefeningen zodat je terug voldoende inzicht en rekenvaardigheid inwint om op het toelatingsexamen ook nieuwe oefeningen te maken.

Eens je alles goed en wel onder de knie hebt, toetsen we je kennis aan de hand van de historische examenvragen. Zonder wetenschappelijke rekenmachine en met een tijdslimiet, zoals op het echte examen!

De zomercursus voor het ingangsexamen arts/tandarts 2022

Wil je er echt heel graag bij zijn? Dan is onze online zomercursus een eerste aanzet. We overlopen de allerbelangrijkste rekenregels en basisprincipes voor de 4 wetenschapsvakken (wiskunde, fysica, scheikunde en biologie) uit het 3de, 4de en 5de jaar middelbaar. Zo kan je optimaal starten aan je laatste jaar humaniora en heb je al een belangrijke extra opfrissing van de te kennen leerstof voor het ingangsexamen. Wij starten de online zomercursus vanaf midden augustus.

Onze blog!

Wij volgen alle wijzigingen en veranderingen op de voet op. Wil je graag op de hoogte blijven? Volg onze blog!

Veel succes met je voorbereiding!!!