Toelatingsexamen Diergeneeskunde

Wil je je graag inschrijven in de Bachelor in de Diergeneeskunde? Vanaf het academiejaar 2023-2024 moet je geslaagd zijn voor het toelatingsexamen diergeneeskunde om te kunnen starten met deze studie.

Invoering toelatingsexamen diergeneeskunde: Waarom?

Vanaf het academiejaar 2023-2024 zullen in Vlaanderen alleen de 240 beste kandidaten kunnen starten aan de studie diergeneeskunde. Door het grote aantal inschrijvingen dreigt de kwaliteit van de opleiding in het gedrang te komen. Minister Weyts wil de kwaliteit van deze dure opleiding vrijwaren door het aantal inschrijvingen te beperken.

Het toelatingsexamen diergeneeskunde wordt hiermee in Vlaanderen de derde toelatingsproef, naast dat van arts en tandarts, met een numerus fixus. Het zijn dus enkel de 240 best gerangschikte studenten die mogen beginnen aan de studie.

Optimale voorbereiding bij Rebus

Bereid je goed voor op het toelatingsexamen diergeneeskunde

Hoogstwaarschijnlijk zal het eerste toelatingsexamen diergeneeskunde begin juli 2023 georganiseerd worden. Op tijd beginnen met je voorbereiding is key! Idealiter start je in het begin van het schooljaar 2022. Een doorgedreven en professionele studiebegeleiding zal je oprecht helpen bij het slagen voor de toelatingsproef.

Begeleiding op maat

We zullen zorgen voor het beste cursusmateriaal en aangepaste oefeningen. Je zal omringd worden door ons ervaren Rebus Team en je wordt op geen enkel moment aan je lot overgelaten. Voor elke student zal een begeleiding op maat mogelijk zijn door de combinatie van zelfstudie, individuele bijlessen en/of groepslessen, afhankelijk van wat je nodig hebt. Je wordt begeleid door toplesgevers voor wie het slagen van hun studenten hun grootste passie is!

Gelijkaardig aan het toelatingsexamen arts/tandarts

We verwachten dat de toelatingsproef voor dierengeneeskunde gelijkaardig zal zijn als dat van arts en tandarts. Zodra er meer info en details beschikbaar zijn over het toelatingsexamen diergeneeskunde gaan we met ons team aan de slag om een optimaal voorbereidingstraject uit te werken.

We beschikken reeds over de know how en een arsenaal aan cursusmateriaal en oefeningen door onze jarenlange voorbereiding op het toelatingsexamen arts/tandarts. 7 op de 10 van onze studenten is trouwens gerangschikt na het volgen van onze begeleiding! Hier vind je onze aanpak voor de voorbereiding op het ingangsexamen arts/tandarts terug.

Meer informatie

Praktisch
Ben je 100% gemotiveerd voor een carrière als dierenarts, wil je met de allerbeste coaches werken in de aanloop naar je toelatingsproef? Neem contact met ons op of vul het formulier bovenaan deze pagina in. Tot binnenkort bij Rebus!

Meer info op onze blog
Om jullie op de hoogte te houden van alle nieuwtjes omtrend het toelatingsexamen Diergeneeskunde, gebruiken we onze blog.

> Blog Toelatingsexamen Diergeneeskunde

Interesse in deze opleiding?

Vul onderstaand formulier in en wij helpen je meteen verder!

  Waar wil je dit volgen?

  Vraag en antwoord

  Onze begeleiding voor de ijjkingstoetsen gebeurt via de TAT academy en kan zowel op individuele basis als in groep worden gevolgd. Dit wordt vastgelegd tijdens het adviesgesprek met ouder(s) en student. Op die manier kunnen we optimaal inspelen op jouw specifieke situatie en beantwoorden wij jouw concrete noden en vragen.

  Getuigenissen


  This page is having a slideshow that uses Javascript. Your browser either doesn't support Javascript or you have it turned off. To see this page as it is meant to appear please use a Javascript enabled browser.

  Bart D.
  Jan, Mijn herexamens zijn goed verlopen en ben dus ook geslaagd voor mijn 1e jaar burgerlijk ingenieur.Mijn punten waren als volgt: wijsbegeerte: 8, elektriciteit & magnetisme: 12, analyse II: 13, algebra: 13, thermodynamica: 14, chemie: 16
  Julienne
  Hallo, Ik wou U alleen even laten weten dat Nori goed geslaagd was voor fysica (13) en statistiek (14).Nogmaals hartelijk bedankt voor al de moeite die U gedaan heeft om deze lessen voor haar te regelen. Julienne, 1ste bachelor logopedie
  Laurent
  Ik wou bedanken voor de hulp! Mijn punten waren schitterend. Ik heb 15 voor statistiek, 12 voor productie en logistiek, 17 voor marketing,19 voor bedrijfsfinanciering en 14 voor BIS. Zou u dit kunnen doorsturen naar mijn repetitoren?Laurent, 2de bachelor Handelsingenieur
  Patricia
  Beste Jan,Ik wou nog, beter laat dan nooit, melden dat ik erdoor ben geraakt op mijn eerste jaar. Ik heb een 8 gehaald op statistiek en dat was genoeg...Ik kijk er alvast naar uit om nooit meer statistiek te hebben!Bedank Stefan voor mij! Patricia, 1ste bachelor communicatiewetenschappen
  Caroline
  Dag Filiep! Juist om te zeggen dat ik erdoor ben voor het examen BIS, ik heb een 11 behaald. Dus bedankt voor uw hulp! Groetjes, Caroline - 2de bachelor TEW
  Chloé VD
  Beste Paul en iedereen bij Rebus, mijn excuses dat ik deze mail maar zo laat kan sturen maar ik ben pas terug van vakantie met mijn vrijwilligerswerk. Ik ben blij jullie mee te kunnen delen dat ik geslaagd ben voor het toelatingsexamen!
  Bernard P.
  Ik wil jullie hierbij melden dat onze zoon Thomas een A-attest behaald heeft in de richting wiskunde-wetenschappen, 5de jaar. Mede dankzij jullie hulp heeft hij de onvoldoendes voor wiskunde en scheikunde kunnen wegwerken!
  CarolineToelatingsexamen geneeskunde
  Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: IK BEN GESLAAGD!!!!!!!! Ik heb nog nooit zo hard gegild toen ik de resultaten zag! Drie maanden vakantie: ik kom eraan!Ik zou Rebus graag bedanken voor al de hulp.
  Vincent C.
  Mijn goede resultaat is zeker en vast mede te danken aan de uitstekende bijlessen...
  Elisa L.
  Ik heb in juni mijn bachelordiploma gehaald met onderscheiding. Ik wil je daarvoor nog eens bedanken want zonder de goede hulp en het vertrouwen van Rebus was mij dit zeker niet gelukt!