Beleggen voor Beginners

Beleggen voor Beginners

De 5 beste regels om succesvol te beleggen

Wil je meer weten over de wereld van het beleggen en hoe de beurs werkt? Zou je graag in de voetsporen treden van Warren Buffet? Vraag je je af waarom de beursintroductie van Club Brugge afgeblazen werd? Waardoor flopte de beursintroductie van Deliveroo vanaf dag 1. Waarom de koers van Greenyard een koersopstoot kreeg na de intrede van Marc Coucke? Waarom hebben technologie-aandelen het moeilijk bij stijgende rente?
In deze blog geven we alvast 5 vuistregels mee die uiterst belangrijk zijn om succesvol te beleggen!

1. Begin vroeg met beleggen en denk op lange termijn

Het is nooit een verkeerd moment om te beginnen met beleggen als je een lange horizon hebt. Een extra belegging van €1000 op je 25ste zorgt er bv. voor dat jouw pensioenspaarpotje maar liefst extra €10.000 kan bedragen. En dan rekenen we het fiscaal voordeel nog niet mee!

2. Market timing is moeilijk, zo niet onmogelijk. Beleg op regelmatige basis

De beurs heeft de coronacrisis al goed verteerd. Is het dan nu te laat om in te stappen? Het is nooit te laat om te beleggen maar door op periodieke basis te investeren vermijd je wel dat je all-in gaat net op een hoogtepunt.

3. Beleg niet in iets wat je niet kent. Bezint eer ge begint

Veel lezen. Dat is de boodschap. Of investeer in een cursus “beleggen voor beginners”. Willekeurig iets kopen zonder kennis van zaken kan desastreuze gevolgen hebben. Maak je analyse voor je in iets belegt. Wat zeggen de cijfers? Staat het aandeel reeds hoog of zit er nog groei in? Wat doen de concurrenten?

4. Leg niet al je eieren in één mand. Diversifieer jouw beleggingsportefeuille

Al je centen in 1 aandeel steken is geen goed idee. Daarom verdeel je best je geld over verschillende bedrijven. Maar het is zeker de moeite om ook de andere activaklassen eens te bekijken. Investeer ik in vastgoed, obligaties, een goudstaaf of misschien wel cryptomunten?

5. Zet je emoties op zij. Beleggen is niet voor hartlijders

Beleggen loopt niet altijd van een leien dakje. Verliezen incasseren is part of the game. Maar als je je grondig voorbereidt, je horizon voldoende ruim is en kan omgaan met de tussentijdse grillen van de beurs, dan komt het na een tijdje wel goed.

Rebus organiseert vanaf dinsdag 20 april 2021 een 5-delige lessenreeks ‘Beleggen voor Beginners’. De lessen gaan telkens door op dinsdagavond van 19u-21u. Meer info en het inschrijvingsformulier vind je hier.