Beleggen voor beginners

Hoe beleggen bij een kwakkelende beurs en stijgende rente?


Wil je meer weten over de wereld van het beleggen en hoe de financiële markten werken? Is het tijd om de beurs te verkennen na een rampzalig 2022 of wacht ik beter nog gezien de onzekere uitkomst van de oorlog in Oekraïne? Blijft vastgoed een veilige belegging of staat het te duur gewaardeerd? Leen ik nog als de rente meer dan 3% bedraagt? Welke opportuniteiten biedt artificiële intelligentie en de groene revolutie?

Tijdens deze online lessenreeks geeft Rebus Academy een antwoord op deze vragen en veel meer. Op een toegankelijke manier wordt jouw financiële geletterdheid bijgeschaafd en begeleiden we je in de wondere wereld van de beurs.

We voorzien voor elke deelnemer twee één-op-één-momenten met onze lesgever waarin wordt ingegaan op je huidige en/of toekomstige beleggingen.

Beleggen voor beginners
De Topics
 • Waarin beleggen?

  Kiezen we voor aandelen of obligaties? Beleg ik in een scherp afgestraft aandeel als Meta of houden we het bij een veilige Belgische staatsbon van 3%? Wat met de grote vraag naar grondstoffen? Koop ik trackers op grondstoffen die nodig zijn voor de elektrificatie van het wagenpark of koop ik beter zelf een elektrische wagen of zonnepanelen? We overlopen alle mogelijke investeringsmogelijkheden die jouw portemonnee aangaan.

 • Wat beïnvloedt de koersen?

  Zijn beurskoersen puur de afspiegeling van economische cijfers of spelen er andere elementen een rol? Naast de hogere rentes en bedrijfsresultaten hebben ook geopolitiek en zelfs de menselijke psychologie een niet te onderschatten effect.

 • Hoe beleggen?

  Beleggen kan via een bank of online broker. Wat zijn de pro’s en contra’s van beide? Waar haal ik informatie om mijn beleggingskeuzes te maken?

 • Beleggen en de Belgische fiscaliteit.

  Death and taxes: de enige twee zekerheden in het leven. Ook op vlak van beleggen is het niet anders. Welke belasting is er op sparen en beleggen? Hoe interessant is pensioensparen?

 • Hoe hou ik mijn koopkracht in stand?

  Hoe hou ik mijn koopkracht op peil met de stijgende rentes en de dalende aandeelkoersen?

 • De gouden regels voor beginnende beleggers.

  Beleg niet met geld dat je snel nodig hebt en leg niet al je eieren in één mand. Logische tips, maar wat staat er nog in de 10 geboden van het beleggen?

De Lesgever

De lessen worden gegeven door onze beleggingscoach Mathieu. Hij heeft een diploma Economische wetenschappen en een Manama Finance en Banking op zak. Mathieu werkt professioneel als private banker, privé belegt hij ook op de beurs. Mathieu zijn doel is om je meer inzicht te geven in de beleggingswereld, zodat je zelfstandig je beleggingsportefeuille kan beheren. Daarnaast zal je in de toekomst met meer kennis kunnen luisteren naar beleggingsadviseurs.

"Heel goede lessenreeks, goed georganiseerd en heel bekwame lesgever Mathieu!" - Petra L.

"Super bedankt voor de aangename en interessante lessen. De vele tips gegeven door Mathieu waren zeer waardevol en hebben mij ertoe gebracht de eerste stappen in zelfstandig beleggen aan te durven."
Wanneer en prijs

De 5-delige lessenreeks gaat online door op woensdagavond van 19u30-21u30 op onderstaande data via Microsoft Teams. Als je de les niet kan bijwonen, kan je deze achteraf herbekijken. Van elke les zal er een opname beschikbaar zijn.

 • 29 maart 2023
 • 5 april 2023
 • 12 april 2023
 • 19 april 2023
 • 26 april 2023

Het individueel overlegmoment wordt tijdens het verloop van de lessenreeks afgesproken met de coach.

De prijs bedraagt €500 inclusief BTW voor particulieren en €500 exclusief BTW voor bedrijven.

Praktisch

Wil je graag een eerste stap zetten in de wereld van het beleggen? Schrijf je in met de knop hieronder.

Inschrijven