Beleggen voor beginners

Hoe beleggen bij een dalende beurs en stijgende rente?


Wil je meer weten over de wereld van het beleggen en hoe de financiële markten werken? Is het nu het juiste moment om in te stappen nu de beurs sterk gecorrigeerd is of wacht ik beter af met de huidige stroom aan negatief nieuws? Welke invloed heeft de hoge inflatie op mijn beleggingsportefeuille? Kan ik door te beleggen mijn koopkracht op peil houden? Investeer ik in olie- en gasbedrijven gezien de oorlog in Oekraïne en de dure energieprijzen of renoveer ik beter mijn eigen woning?

Tijdens deze online lessenreeks geeft Rebus Academy een antwoord op deze vragen en veel meer. Op een toegankelijke manier wordt jouw financiële geletterdheid bijgeschaafd en begeleiden we je in de wondere wereld van de beurs.

Tijdens deze lessenreeks voorzien we ook een individueel overlegmoment waar je bij de docent terecht kan met al je vragen over je huidige en/of toekomstige beleggingsportefeuille.

Beleggen voor beginners
De Topics
 • Waarin beleggen?

  Kiezen we voor aandelen of obligaties? Blijft vastgoed een veilige belegging? De energieprijzen gaan door het dak: hoe kunnen we hierop speculeren? Is Bitcoin het nieuwe goud?

 • Wat beïnvloedt de koersen?

  Zijn beurskoersen puur de afspiegeling van economische cijfers of spelen er andere elementen een rol? Naast de hogere rentes en bedrijfsresultaten hebben ook geopolitiek en zelfs de menselijke psychologie een niet te onderschatten effect.

 • Hoe beleggen?

  Beleggen kan via een bank of online broker. Wat zijn de pro’s en contra’s van beide? Waar haal ik informatie om mijn beleggingskeuzes te maken?

 • Beleggen en de Belgische fiscaliteit.

  Death and taxes: de enige twee zekerheden in het leven. Ook op vlak van beleggen is het niet anders. Welke belasting is er op sparen en beleggen? Hoe interessant is pensioensparen?

 • Hoe hou ik mijn koopkracht in stand?

  Hoe hou ik mijn koopkracht op peil met de stijgende rentes en de dalende aandeelkoersen?

 • De gouden regels voor beginnende beleggers.

  Beleg niet met geld dat je snel nodig hebt en leg niet al je eieren in één mand. Logische tips, maar wat staat er nog in de 10 geboden van het beleggen?

De Lesgever

De lessen worden gegeven door onze beleggingscoach Mathieu. Hij heeft een diploma Economische wetenschappen en een Manama Finance en Banking op zak. Mathieu werkt professioneel als 'private banker', privé belegt hij ook op de beurs. Mathieu zijn doel is om je meer inzicht te geven in de beleggingswereld, zodat je zelfstandig je beleggingsportefeuille kan beheren. Daarnaast zal je in de toekomst met meer kennis kunnen luisteren naar beleggingsadviseurs.

"Heel goede lessenreeks, goed georganiseerd en heel bekwame lesgever Mathieu!" - Petra L.

"Super bedankt voor de aangename en interessante lessen. De vele tips gegeven door Mathieu waren zeer waardevol en hebben mij ertoe gebracht de eerste stappen in zelfstandig beleggen aan te durven."
Wanneer en prijs

De 5-delige lessenreeks gaat telkens online door op dinsdagavond van 19u30-21u30 op onderstaande data * via Microsoft Teams. De lessen worden opgenomen en kunnen nadien herbekeken worden.

 • 04 oktober 2022
 • 11 oktober 2022
 • 18 oktober 2022
 • 25 oktober 2022
 • 08 november 2022

Verder zal er ook een individueel overlegmoment zijn. De datum hiervoor volgt nog.

De prijs bedraagt €500 inclusief BTW voor particulieren en €500 exclusief BTW voor bedrijven.

* We organiseren deze reeks 2x per jaar, een reeks in het voorjaar en één in het najaar. De nieuwe data communiceren we binnenkort op deze webpagina, hou deze dus zeker in de gaten.

Praktisch

Wil je graag een eerste stap zetten in de wereld van het beleggen? Schrijf je in met de knop hieronder.

Inschrijven