Studierichting zoeken

Nieuwe studierichting kiezen?

Heb je het gevoel dat je studierichting toch niet is zoals je verwacht had? Ga je misschien een nieuwe studierichting kiezen? Je bent zeker niet de enige. Een stijgend aantal studenten verandert steeds vaker van richting.

Wanneer verander je best van studierichting?

Als je je jaar kan nog kan afronden, verander je logischerwijs in de zomer. Heeft het echter echt geen zin om tijdens het schooljaar verder te doen? Dan is februari een interessant moment. Door in de tweede maand van het jaar te veranderen, heb je nog alle kansen om je academiejaar te redden.

Hoe kies je nu een nieuwe opleiding?

Studiekeuzes zijn nooit gemakkelijk. De best mogelijke keuze maak je bewust en op basis van voldoende informatie. Om tot een geïnformeerde keuze te komen, moet je dus eerst grondig onderzoek doen. Dit onderzoek gaat over jezelf. Meer specifiek over jouw drijfveren en interesses, jouw capaciteiten en je studiehouding. Daarnaast denk je ook best na over de zogenaamde externe factoren: wat kan je allemaal studeren (onderwijsaanbod), welk systeem van les en examens zijn, hoe zit het precies met je leerkrediet,…

Wij kunnen je helpen kiezen

Een studiekeuze kan niemand voor je maken. We kunnen je wel zeker helpen om een beter beeld te scheppen van wat je eigenlijk wil en belangrijk vindt. Hoe duidelijker je dat in kaart hebt, hoe gemakkelijker het is om een doordachte studiekeuze te maken. Meer info over studieheroriëntering vind je hier.