Stille studie

Examens in zicht, maar het einde van de cursus nog niet? Wil je toezicht bij het studeren en is de bibliotheek toch wat overbevolkt? Bij Rebus organiseren we in de blokperiodes een stille studie, met begeleiding van studiecoaches voor als je vragen hebt.

Wat is de Rebus Stille Studie?

Onze stille studie is een plek waar studenten van het hoger onderwijs zich kunnen voorbereiden op de examens. Er gelden een aantal strikte regels om afleiding (en dus tijdsverspilling) te vermijden.

Onder aanwezigheid van een studiecoach

De studiecoaches die aanwezig zijn bij de stille studie helpen je bij vragen, het maken van een planning of het verbeteren van je studiemethode. Kan je alleen verder? Ook geen probleem! Je kan ongestoord verder werken.

Tijdsschema

De Stille Studie gaat door tijdens de januari en juni blokperiode, in onze klaslokalen te Leuven en Kortrijk. We werken me de volgende periodes:

 • Maandag: 16u30 – 18u00 en 19u00 – 20u30
 • Dinsdag: 16u30 – 18u00 en 19u00 – 20u30
 • Woensdag:
  • 12u30 – 14u00
  • 14u30 – 16u00
  • 16u30 – 18u00
  • 19u – 20u30
 • Donderdag: 16u30 – 18u00 en 19u00 – 20u30
 • Vrijdag: 16u30 – 18u00 en 19u00 – 20u30
 • Zaterdag en zondag:
  • 8u30 – 10u00
  • 10u30 – 12u00
  • 12u30 – 14u00
  • 14u30 – 16u00
  • 16u30 – 18u00
  • 19u – 20u30

Leren leren?

Bij heel wat studenten in onze stille studie merken we dat ze moeite hebben met studeren. Heb jij ook dat gevoel? Kan je studiemethode beter? Een training leren leren kan je dan verder op weg helpen. We organiseren deze cursus het hele jaar door zowel in Leuven, als in Kortrijk. Meer info vind je hier.

Faalangst?

Heb je alles onder de knie maar zit je met faalangst? Dan ben je zeker niet alleen. Faalangst kan een grote impact hebben op je resultaten en je studie, maar blijf niet bij de pakken zitten. Ook omgaan met faalangst kan je leren. Onze faalangsttraining zet je op de goede weg.

Interesse in deze opleiding?

Vul onderstaand formulier in en wij helpen je meteen verder!

  Waar wil je dit volgen?

  Getuigenissen


  This page is having a slideshow that uses Javascript. Your browser either doesn't support Javascript or you have it turned off. To see this page as it is meant to appear please use a Javascript enabled browser.

  Julienne
  Hallo, Ik wou U alleen even laten weten dat Nori goed geslaagd was voor fysica (13) en statistiek (14).Nogmaals hartelijk bedankt voor al de moeite die U gedaan heeft om deze lessen voor haar te regelen. Julienne, 1ste bachelor logopedie
  Laurent
  Ik wou bedanken voor de hulp! Mijn punten waren schitterend. Ik heb 15 voor statistiek, 12 voor productie en logistiek, 17 voor marketing,19 voor bedrijfsfinanciering en 14 voor BIS. Zou u dit kunnen doorsturen naar mijn repetitoren?Laurent, 2de bachelor Handelsingenieur
  Patricia
  Beste Jan,Ik wou nog, beter laat dan nooit, melden dat ik erdoor ben geraakt op mijn eerste jaar. Ik heb een 8 gehaald op statistiek en dat was genoeg...Ik kijk er alvast naar uit om nooit meer statistiek te hebben!Bedank Stefan voor mij! Patricia, 1ste bachelor communicatiewetenschappen
  Caroline
  Dag Filiep! Juist om te zeggen dat ik erdoor ben voor het examen BIS, ik heb een 11 behaald. Dus bedankt voor uw hulp! Groetjes, Caroline - 2de bachelor TEW
  Chloé VD
  Beste Paul en iedereen bij Rebus, mijn excuses dat ik deze mail maar zo laat kan sturen maar ik ben pas terug van vakantie met mijn vrijwilligerswerk. Ik ben blij jullie mee te kunnen delen dat ik geslaagd ben voor het toelatingsexamen!
  CarolineToelatingsexamen geneeskunde
  Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: IK BEN GESLAAGD!!!!!!!! Ik heb nog nooit zo hard gegild toen ik de resultaten zag! Drie maanden vakantie: ik kom eraan!Ik zou Rebus graag bedanken voor al de hulp.
  Vincent C.
  Mijn goede resultaat is zeker en vast mede te danken aan de uitstekende bijlessen...
  Elisa L.
  Ik heb in juni mijn bachelordiploma gehaald met onderscheiding. Ik wil je daarvoor nog eens bedanken want zonder de goede hulp en het vertrouwen van Rebus was mij dit zeker niet gelukt!
  Vincent VdB
  Leren leren heeft mij echt geholpen. Onderscheiding is het resultaat!