Faalangsttraining
Faalangst kan zich voordoen in allerlei situaties waarin men een prestatie moet leveren en beoordeeld wordt of denkt beoordeeld te worden. Met deze faalangsttraining geraak je daar eindelijk van af!
Waarom een faalangsttraining?
Iedereen heeft weleens angst om te falen. Eén op tien leerlingen lijdt echter aan een ernstige vorm van faalangst. Ze zijn zo bang om te mislukken of om niet aan de verwachtingen te voldoen dat ze er hoofdpijn, maagkrampen of hartkloppingen van krijgen. Ze hyperventileren of zijn overgevoelig. Ze stellen het studeren altijd maar uit tot het te laat is of studeren net de klok rond. Faalangst kan een grote impact hebben op het leven van een scholier. Daar willen we met deze faalangsttraining iets aan doen.
Werkwijze
Een faalangsttraining wordt steeds voorafgegaan door een grondige screening. Via een intakegesprek en eventuele diagnostische testen brengen we iedere individuele situatie in kaart. Faalangst is immers maar één van de mogelijke oorzaken van minder goed presteren. Na de screening werken we samen aan een oplossing op maat.
De faalangsttraining zelf gebeurt individueel en duurt 10 uur en wordt gespreid in 8 à 10 sessies. In de training gaan we na welke denkpatronen een rol spelen in je faalangst en trachten we deze denkpatronen om te buigen naar realistische doelen. Daarnaast is er ook ruimte voor relaxatietechnieken, studievaardigheden en communicatieve vaardigheden.
Faalangst kan zich voordoen in allerlei situaties. Ook mensen die al aan het werk zijn, kunnen in hun dagelijks functioneren te kampen hebben met faalangst. Vandaar dat we onze cursus openstellen voor iedereen van 7 tot 77 jaar.
Misschien ook stress?
De ervaring leert ons dat mensen met faalangst ook vaak te kampen hebben met stress. Als dat bij jou ook zo is, kan je alle info over onze stresstraining hier terug vinden. Neem vrijblijvend contact op als je nog vragen hebt!
Interesse in deze opleiding?
Vul onderstaand formulier in en wij helpen je meteen verder!Vraag en antwoord
Getuigenissen