Faalangsttraining

Faalangst kan zich voordoen in allerlei situaties waarin men een prestatie moet leveren en beoordeeld wordt of denkt beoordeeld te worden. Met deze faalangsttraining geraak je daar eindelijk van af!

Waarom een faalangsttraining?

Iedereen heeft weleens angst om te falen. Eén op tien leerlingen lijdt echter aan een ernstige vorm van faalangst. Ze zijn zo bang om te mislukken of om niet aan de verwachtingen te voldoen dat ze er hoofdpijn, maagkrampen of hartkloppingen van krijgen. Ze hyperventileren of zijn overgevoelig. Ze stellen het studeren altijd maar uit tot het te laat is of studeren net de klok rond. Faalangst kan een grote impact hebben op het leven van een scholier. Daar willen we met deze faalangsttraining iets aan doen.

Werkwijze

Een faalangsttraining wordt steeds voorafgegaan door een grondige screening. Via een intakegesprek en eventuele diagnostische testen brengen we iedere individuele situatie in kaart. Faalangst is immers maar één van de mogelijke oorzaken van minder goed presteren. Na de screening werken we samen aan een oplossing op maat.

De faalangsttraining zelf gebeurt individueel en duurt 10 uur en wordt gespreid in 8 à 10 sessies. In de training gaan we na welke denkpatronen een rol spelen in je faalangst en trachten we deze denkpatronen om te buigen naar realistische doelen. Daarnaast is er ook ruimte voor relaxatietechnieken, studievaardigheden en communicatieve vaardigheden.

Faalangst kan zich voordoen in allerlei situaties. Ook mensen die al aan het werk zijn, kunnen in hun dagelijks functioneren te kampen hebben met faalangst. Vandaar dat we onze cursus openstellen voor iedereen van 7 tot 77 jaar.

Misschien ook stress?

De ervaring leert ons dat mensen met faalangst ook vaak te kampen hebben met stress. Als dat bij jou ook zo is, kan je alle info over onze stresstraining hier terug vinden. Neem vrijblijvend contact op als je nog vragen hebt!

Interesse in deze opleiding?

Vul onderstaand formulier in en wij helpen je meteen verder!

  Waar wil je dit volgen?

  Vraag en antwoord


  Deze opleiding wordt op individuele basis gegeven. Op die manier kunnen we optimaal inspelen op jouw specifieke situatie.

  Getuigenissen


  This page is having a slideshow that uses Javascript. Your browser either doesn't support Javascript or you have it turned off. To see this page as it is meant to appear please use a Javascript enabled browser.

  Julienne
  Hallo, Ik wou U alleen even laten weten dat Nori goed geslaagd was voor fysica (13) en statistiek (14).Nogmaals hartelijk bedankt voor al de moeite die U gedaan heeft om deze lessen voor haar te regelen. Julienne, 1ste bachelor logopedie
  Laurent
  Ik wou bedanken voor de hulp! Mijn punten waren schitterend. Ik heb 15 voor statistiek, 12 voor productie en logistiek, 17 voor marketing,19 voor bedrijfsfinanciering en 14 voor BIS. Zou u dit kunnen doorsturen naar mijn repetitoren?Laurent, 2de bachelor Handelsingenieur
  Patricia
  Beste Jan,Ik wou nog, beter laat dan nooit, melden dat ik erdoor ben geraakt op mijn eerste jaar. Ik heb een 8 gehaald op statistiek en dat was genoeg...Ik kijk er alvast naar uit om nooit meer statistiek te hebben!Bedank Stefan voor mij! Patricia, 1ste bachelor communicatiewetenschappen
  Caroline
  Dag Filiep! Juist om te zeggen dat ik erdoor ben voor het examen BIS, ik heb een 11 behaald. Dus bedankt voor uw hulp! Groetjes, Caroline - 2de bachelor TEW
  Chloé VD
  Beste Paul en iedereen bij Rebus, mijn excuses dat ik deze mail maar zo laat kan sturen maar ik ben pas terug van vakantie met mijn vrijwilligerswerk. Ik ben blij jullie mee te kunnen delen dat ik geslaagd ben voor het toelatingsexamen!
  CarolineToelatingsexamen geneeskunde
  Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: IK BEN GESLAAGD!!!!!!!! Ik heb nog nooit zo hard gegild toen ik de resultaten zag! Drie maanden vakantie: ik kom eraan!Ik zou Rebus graag bedanken voor al de hulp.
  Vincent C.
  Mijn goede resultaat is zeker en vast mede te danken aan de uitstekende bijlessen...
  Elisa L.
  Ik heb in juni mijn bachelordiploma gehaald met onderscheiding. Ik wil je daarvoor nog eens bedanken want zonder de goede hulp en het vertrouwen van Rebus was mij dit zeker niet gelukt!
  Vincent VdB
  Leren leren heeft mij echt geholpen. Onderscheiding is het resultaat!