Leren leren training

Een slechte studiemethode veroorzaakt steeds meer problemen. Maar, geen nood: studeren kan je leren. met een cursus leren leren!

Werkwijze

Onze cursus leren leren is gebaseerd op wetenschappelijke studies en 30 jaar ervaring. De opleiding bestaat uit 8 uur en wordt verspreid over verschillende sessies (meestal 4 sessies van 2 uur). Omdat deze cursus meestal individueel gegeven wordt, kunnen we rekening houden met de specifieke moeilijkheden van de leerling.

Je krijgt tijdens de cursus leren leren inzicht in het studieproces en je studiecapaciteiten. We werken aan je studiehouding: hoe blijf je gemotiveerd en hoe deel je je studietijd in. En je leert technieken om zelf diepgaand te kunnen studeren. Zo ontwikkelen we samen je eigen studiemethode. Die we bovendien meteen toepassen op jouw cursussen en handboeken. Op die manier wordt de les ‘leren leren’ een praktische aanpak die je meteen leert gebruiken.

Onze lesgevers

Alle lesgevers die deze cursus geven, zijn hiervoor opgeleid en hebben zich bewezen in de begeleiding van leerlingen en studenten met specifieke studieproblemen. Als je problemen met een welbepaalde leerstof hebt, bekijken we samen of een individuele bijles misschien beter past.

> Blog Leren leren: 5 stappen om de leerstof goed te memoriseren

Interesse in deze opleiding?

Vul onderstaand formulier in en wij helpen je meteen verder!

  Waar wil je dit volgen?

  Vraag en antwoord


  Deze opleiding wordt op individuele basis gegeven. Op die manier kunnen we nog beter inspelen op jouw specifieke studieproblemen.

  Getuigenissen


  This page is having a slideshow that uses Javascript. Your browser either doesn't support Javascript or you have it turned off. To see this page as it is meant to appear please use a Javascript enabled browser.

  Julienne
  Hallo, Ik wou U alleen even laten weten dat Nori goed geslaagd was voor fysica (13) en statistiek (14).Nogmaals hartelijk bedankt voor al de moeite die U gedaan heeft om deze lessen voor haar te regelen. Julienne, 1ste bachelor logopedie
  Laurent
  Ik wou bedanken voor de hulp! Mijn punten waren schitterend. Ik heb 15 voor statistiek, 12 voor productie en logistiek, 17 voor marketing,19 voor bedrijfsfinanciering en 14 voor BIS. Zou u dit kunnen doorsturen naar mijn repetitoren?Laurent, 2de bachelor Handelsingenieur
  Patricia
  Beste Jan,Ik wou nog, beter laat dan nooit, melden dat ik erdoor ben geraakt op mijn eerste jaar. Ik heb een 8 gehaald op statistiek en dat was genoeg...Ik kijk er alvast naar uit om nooit meer statistiek te hebben!Bedank Stefan voor mij! Patricia, 1ste bachelor communicatiewetenschappen
  Caroline
  Dag Filiep! Juist om te zeggen dat ik erdoor ben voor het examen BIS, ik heb een 11 behaald. Dus bedankt voor uw hulp! Groetjes, Caroline - 2de bachelor TEW
  Chloé VD
  Beste Paul en iedereen bij Rebus, mijn excuses dat ik deze mail maar zo laat kan sturen maar ik ben pas terug van vakantie met mijn vrijwilligerswerk. Ik ben blij jullie mee te kunnen delen dat ik geslaagd ben voor het toelatingsexamen!
  CarolineToelatingsexamen geneeskunde
  Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: IK BEN GESLAAGD!!!!!!!! Ik heb nog nooit zo hard gegild toen ik de resultaten zag! Drie maanden vakantie: ik kom eraan!Ik zou Rebus graag bedanken voor al de hulp.
  Vincent C.
  Mijn goede resultaat is zeker en vast mede te danken aan de uitstekende bijlessen...
  Elisa L.
  Ik heb in juni mijn bachelordiploma gehaald met onderscheiding. Ik wil je daarvoor nog eens bedanken want zonder de goede hulp en het vertrouwen van Rebus was mij dit zeker niet gelukt!
  Vincent VdB
  Leren leren heeft mij echt geholpen. Onderscheiding is het resultaat!