Groepslessen studiemethodiek Hoger Onderwijs

Zit je met je handen in het haar tijdens het studeren en weet je niet waar je moet beginnen? Geen nood: in onze groepslessen zal je een antwoord vinden op je vragen!

Werkwijze

Onze cursus leren leren is gebaseerd op wetenschappelijke studies en 30 jaar ervaring. De opleiding bestaat uit 9 uur en wordt verspreid over verschillende sessies (een oudersessie van 1,5 uur + 5 groepssessies van 1,5 uur).

Je krijgt tijdens de cursus leren leren inzicht in het studieproces en je studiecapaciteiten. We werken aan je studiehouding: hoe blijf je gemotiveerd en hoe deel je je studietijd in. Je leert technieken om zelf diepgaand te kunnen studeren. Zo ontwikkelen we samen je eigen studiemethode die we bovendien meteen toepassen op jouw cursussen en handboeken.

Naast de algemene uitleg zal er steeds ook gekeken worden naar de noden van iedere student. Onze lesgever heeft ervaring bij het ondersteunen van leerlingen met een leerstoornis en zal ook de nodige tips hierbij kunnen bezorgen.

Waarop ligt de focus

Tijdens de groepslessen studiemethodiek doorlopen we alle stappen van een goede studiemethode en daarna gaan we aan de slag met wat we net geleerd hebben op basis van de eigen cursus van de studenten.

Ons doel is om je te motiveren tijdens het studeren en je de nodige tools aan te reiken om te kunnen slagen. Studeren is fijn als je weet hoe je het moet aanpakken!

Opbouw van de lessen

 • 1 oudersessie (1,5 uur)
 • 5 groepssessies voor studenten (5 x 1,5 uur)

 Je krijgt ook een cursus die hoort bij de lessenreeks.

Oudersessie:

 • Kennismaking
 • Hoe help ik mijn kind studeren?
 • Waar kan je ondersteuning vinden?
 • Omgaan met examens?
 • Welke studiemethode werk het best?

Groepslessen:

 • Hoe begin ik aan een planning?
 • Wat doe je als je je concentratie verliest?
 • Hoe neem ik notities?
 • Wat zijn de beste manieren om te studeren?
 • Hoe pak ik mijn toetsen en examens aan?
 • Hoe stel ik prioriteiten?
 • Hoe ga ik om met stress?
 • Hoe ga ik om met uitstelgedrag en perfectionisme?

Onze lesgevers

Alle lesgevers die deze cursus geven, zijn hiervoor opgeleid en hebben zich bewezen in de begeleiding van leerlingen en studenten met specifieke studieproblemen. Als je problemen met een welbepaalde leerstof hebt, bekijken we samen of een individuele bijles misschien beter past.

Wanneer, waar en prijs

De lessen gaan door op de volgende momenten:

 • Oudersessie op dinsdag 18 oktober om van 20u00 – 21u30 (Indien dit niet lukt zal er nadien een opname beschikbaar zijn)
 • Donderdag 27/10 van 19u30-21u00
 • Donderdag 03/11 van 19u30-21u00
 • Donderdag 10/11 van 19u30-21u00
 • Donderdag 17/11 van 19u30-21u00
 • Donderdag 24/11 van 19u30-21u00

De lessen gaan in beperkte groep door in onze lokalen in Leuven.

De kostprijs voor de cursus van 9 uur is €360,00.

Inschrijven

Individuele begeleiding of studiemethodiek voor secundair onderwijs

Voor studenten uit het secundair onderwijs hebben we een aparte reeks groepslessen. Meer informatie hierover kun je hier vinden.

Als je de module leren leren liever individueel zou volgen, kun je hier meer informatie vinden.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je altijd terecht op onze blog.

Blog Leren leren: 5 stappen om de leerstof goed te memoriseren

Vraag en antwoord


Deze opleiding wordt op individuele basis gegeven. Op die manier kunnen we nog beter inspelen op jouw specifieke studieproblemen.

Getuigenissen


This page is having a slideshow that uses Javascript. Your browser either doesn't support Javascript or you have it turned off. To see this page as it is meant to appear please use a Javascript enabled browser.

Julienne
Hallo, Ik wou U alleen even laten weten dat Nori goed geslaagd was voor fysica (13) en statistiek (14).Nogmaals hartelijk bedankt voor al de moeite die U gedaan heeft om deze lessen voor haar te regelen. Julienne, 1ste bachelor logopedie
Laurent
Ik wou bedanken voor de hulp! Mijn punten waren schitterend. Ik heb 15 voor statistiek, 12 voor productie en logistiek, 17 voor marketing,19 voor bedrijfsfinanciering en 14 voor BIS. Zou u dit kunnen doorsturen naar mijn repetitoren?Laurent, 2de bachelor Handelsingenieur
Patricia
Beste Jan,Ik wou nog, beter laat dan nooit, melden dat ik erdoor ben geraakt op mijn eerste jaar. Ik heb een 8 gehaald op statistiek en dat was genoeg...Ik kijk er alvast naar uit om nooit meer statistiek te hebben!Bedank Stefan voor mij! Patricia, 1ste bachelor communicatiewetenschappen
Caroline
Dag Filiep! Juist om te zeggen dat ik erdoor ben voor het examen BIS, ik heb een 11 behaald. Dus bedankt voor uw hulp! Groetjes, Caroline - 2de bachelor TEW
Chloé VD
Beste Paul en iedereen bij Rebus, mijn excuses dat ik deze mail maar zo laat kan sturen maar ik ben pas terug van vakantie met mijn vrijwilligerswerk. Ik ben blij jullie mee te kunnen delen dat ik geslaagd ben voor het toelatingsexamen!
CarolineToelatingsexamen geneeskunde
Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: IK BEN GESLAAGD!!!!!!!! Ik heb nog nooit zo hard gegild toen ik de resultaten zag! Drie maanden vakantie: ik kom eraan!Ik zou Rebus graag bedanken voor al de hulp.
Vincent C.
Mijn goede resultaat is zeker en vast mede te danken aan de uitstekende bijlessen...
Elisa L.
Ik heb in juni mijn bachelordiploma gehaald met onderscheiding. Ik wil je daarvoor nog eens bedanken want zonder de goede hulp en het vertrouwen van Rebus was mij dit zeker niet gelukt!
Vincent VdB
Leren leren heeft mij echt geholpen. Onderscheiding is het resultaat!