Bijlessen hogeschool en universiteit

Krijg je onvoldoende inzicht in de stof? Of begrijp je de theorie wel, maar kan je ze niet toepassen in oefeningen? Via onze bijlessen hogeschool en universiteit verhoog je je slaagkansen aanzienlijk.

Werkwijze
Voor de individuele bijlessen werken we op maat van de student en we houden rekening met specifieke noden. Daarom worden onze bijlessen individueel gegeven. Je behandelt per sessie een onderdeel van de leerstof, met aandacht voor inzicht en praktische oefeningen. Via examensimulaties, op basis van examenvragen van de vorige jaren, bereid je je voor op het echte examen. Liefst werken we met een weeksysteem, omdat je die regelmaat nodig hebt om de leerstof echt goed te verwerken. Een crash course is niet efficiënt.

Tijdens het academiejaar werken wij met semestercontracten. Naargelang het aantal vakken waarvoor je bijles wenst en naargelang de problemen die je ermee ondervindt, kies je voor een begeleiding van 1, 2, 3 of 4 uur per week. Voor studenten met een wekensysteem, of tijdens de zomermaanden, werken we met studiepakketten van 10, 20, 30 of 40 uren. Deze manier van werken garandeert een korte opvolging, leidt tot bijsturing waar nodig en maakt een grondige evaluatie mogelijk.

Na iedere sessie vult onze lesgever een evaluatieformulier in. Zo houden we je vooruitgang in de gaten en kunnen we, samen met je ouders, makkelijk opvolgen wat er in de lessen gebeurt. Ouders en studenten kunnen deze evaluatierapporten steeds online raadplegen en samen met ons en de lesgever bespreken.

Kostprijs bijlessen hogeschool en universiteit
Een overzicht van de kostprijs kan je per mail opvragen via info@rebus.be. Kom ook zeker eens lang voor een vrijblijvend gesprek om samen te kijken welke aanpak voor jou kan werken.

Niet tevreden, geld terug!
Onze 30 jaar ervaring leert ons dat ouders en leerlingen tevreden zijn over onze aanpak en onze lesgevers. We hebben alle vertrouwen in de hoge kwaliteit van Rebus en daarom bieden wij aan iedere student een kwaliteitsgarantie aan: wie niet tevreden is over de bijles tot en met het derde lesuur kan de begeleiding stopzetten. Wij storten dan de niet opgenomen uren volledig terug.

Onze lesgevers
Bij een individuele studiebegeleiding word je begeleid door professionele lesgevers. Ze hebben minstens een universitaire onderscheiding en weten hoe ze moeten lesgeven. Voor de meeste vakken zijn er meerdere specialisten beschikbaar en zoeken we naar de begeleider die het best bij jouw situatie aansluit. Een goed contact met je lesgever vinden we immers erg belangrijk bij individuele bijlessen.

Leren leren?
Heb je geen inhoudelijke vragen, maar eerder nood aan een betere studiemethode? We bieden ook een training leren leren aan. Onze cursus is gebaseerd op wetenschappelijke studies en 30 jaar ervaring. Klik hier voor meer info over onze “leren leren” training.

Interesse in deze opleiding?

Vul onderstaand formulier in en wij helpen je meteen verder!

Waar wil je dit volgen?

Vraag en antwoord


Individueel. Op die manier kunnen we optimaal inspelen op jouw specifieke noden en situatie.
Al onze lessen gaan door in onze lokalen in Leuven of Kortrijk. Daar zijn alle faciliteiten aanwezig. We geven geen bijles aan huis, omdat we alleen met de beste lesgevers werken. En toevallig wonen die mensen nu niet altijd om de hoek. Daarom kiezen we voor centrale locaties.
Wij werken altijd met vakspecialisten. Je kan er dus op rekenen dat je lesgever zich reeds onderscheiden heeft in de materie waarin hij bijles geeft. We gaan ook steeds op zoek naar de beste ‘match’ tussen lesgever en student.
Wij zijn overtuigd van de kwaliteit van onze lessen en bieden dan ook een kwaliteitsgarantie: tot en met het derde lesuur staat het je vrij om de begeleiding kosteloos stop te zetten. We betalen de niet opgenomen uren volledig terug.
Je kan op ieder moment van de dag een bijles volgen: van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat, door de week, of tijdens het weekend. Eerst kennismaken? Maak vooraf een afspraak!
We kunnen je voor elke richting begeleiden, zowel voor universitaire studies als hogeschool richtingen. Hou er wel rekening mee dat het voor de begeleiding van een heel gespecialiseerd vak soms wat langer kan duren vooraleer er een lesgever beschikbaar is. Als je twijfelt of wij jouw vak aanbieden, aarzel dan niet om ons te contacteren.
Jazeker. Na iedere les geeft de lesgever een online evaluatie in waarin hij een kort verslag schrijft van de gegeven les en de prestatie van de student. Ouders en studenten kunnen deze evaluaties permanent raadplegen.

Getuigenissen


This page is having a slideshow that uses Javascript. Your browser either doesn't support Javascript or you have it turned off. To see this page as it is meant to appear please use a Javascript enabled browser.

Bart D.
Jan, Mijn herexamens zijn goed verlopen en ben dus ook geslaagd voor mijn 1e jaar burgerlijk ingenieur.Mijn punten waren als volgt: wijsbegeerte: 8, elektriciteit & magnetisme: 12, analyse II: 13, algebra: 13, thermodynamica: 14, chemie: 16
Julienne
Hallo, Ik wou U alleen even laten weten dat Nori goed geslaagd was voor fysica (13) en statistiek (14).Nogmaals hartelijk bedankt voor al de moeite die U gedaan heeft om deze lessen voor haar te regelen. Julienne, 1ste bachelor logopedie
Laurent
Ik wou bedanken voor de hulp! Mijn punten waren schitterend. Ik heb 15 voor statistiek, 12 voor productie en logistiek, 17 voor marketing,19 voor bedrijfsfinanciering en 14 voor BIS. Zou u dit kunnen doorsturen naar mijn repetitoren?Laurent, 2de bachelor Handelsingenieur
Patricia
Beste Jan,Ik wou nog, beter laat dan nooit, melden dat ik erdoor ben geraakt op mijn eerste jaar. Ik heb een 8 gehaald op statistiek en dat was genoeg...Ik kijk er alvast naar uit om nooit meer statistiek te hebben!Bedank Stefan voor mij! Patricia, 1ste bachelor communicatiewetenschappen
Caroline
Dag Filiep! Juist om te zeggen dat ik erdoor ben voor het examen BIS, ik heb een 11 behaald. Dus bedankt voor uw hulp! Groetjes, Caroline - 2de bachelor TEW
Chloé VD
Beste Paul en iedereen bij Rebus, mijn excuses dat ik deze mail maar zo laat kan sturen maar ik ben pas terug van vakantie met mijn vrijwilligerswerk. Ik ben blij jullie mee te kunnen delen dat ik geslaagd ben voor het toelatingsexamen!
Bernard P.
Ik wil jullie hierbij melden dat onze zoon Thomas een A-attest behaald heeft in de richting wiskunde-wetenschappen, 5de jaar. Mede dankzij jullie hulp heeft hij de onvoldoendes voor wiskunde en scheikunde kunnen wegwerken!
CarolineToelatingsexamen geneeskunde
Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: IK BEN GESLAAGD!!!!!!!! Ik heb nog nooit zo hard gegild toen ik de resultaten zag! Drie maanden vakantie: ik kom eraan!Ik zou Rebus graag bedanken voor al de hulp.
Vincent C.
Mijn goede resultaat is zeker en vast mede te danken aan de uitstekende bijlessen...
Elisa L.
Ik heb in juni mijn bachelordiploma gehaald met onderscheiding. Ik wil je daarvoor nog eens bedanken want zonder de goede hulp en het vertrouwen van Rebus was mij dit zeker niet gelukt!