Sollicitatietraining

Pas afgestudeerd? Op zoek naar een nieuwe job? Wij bereiden je op alle onderdelen van een sollicitatie voor met onze sollicitatietraining, te volgen in Leuven en in Kortrijk.

Het opstellen van een CV en het schrijven van een begeleidende motivatiebrief

In de eerste module van de sollicitatietraining bespreken we het eerste contact met een potentiële werkgever. Het is belangrijk te weten wat bedrijven verwachten van een sollicitant. Hierbij behandelen we hoe je dit moet verwerken in de praktijk: het telefonisch en schriftelijk contact (curriculum vitae en begeleidende brief).

Interviewtechnieken

De tweede module ‘interviewtechnieken’ behandelt de verschillende soorten interviews en de gepaste voorbereiding hierop. Je leert welke informatie je moet vergaren voor het eerste gesprek. Er wordt extra aandacht besteed aan lastige vragen die gesteld kunnen worden en je bereidt ook zelf een aantal vragen voor. Het is immers niet enkel belangrijk dat jij het bedrijf iets te bieden hebt, maar ook wat het bedrijf jou te bieden heeft. Tenslotte zal je op basis van een vacature deelnemen aan een simulatie van een interview.

Het testonderzoek

In de derde module van de sollicitatietraining gaan we in op het belang van psychologische testen. We bespreken de verschillende soorten testen. Je leert hoe je eventuele testvrees onder controle kan houden. En je wordt onderworpen aan een testsimulatie, die nadien uitvoerig wordt besproken. Zo zal je met meer zelfkennis aan sollicitatiegesprekken participeren.

Sociale vaardigheden en presentatietechnieken

In de vierde module worden sociale vaardigheden getraind en komen een aantal presentatietechnieken aan bod die je aanleert via een aantal oefeningen. Naast de verbale communicatie hebben we ook aandacht voor de non-verbale communicatie bij een sollicitatie. Non-verbale communicatie speelt zich vooral spontaan en onbewust af. Tijdens deze sessies staan we er bewust bij stil.

Combineren met stresstraining?

Solliciteren gaat gepaard met stress, daar moeten we geen doekjes om winden. Een kleine hoeveelheid gezonde stress is niet zo erg, maar het moet behapbaar blijven. Slaap je de laatste tijd echt slecht of pieker je teveel dan goed is? Je kan een sollicitatietraining bij Rebus ook combineren met een stresstraining. Geef zeker een seintje als je nog vragen hebt of graaf meer informatie wil. Alle contactinfo vind je hier.

Interesse in deze opleiding?

Vul onderstaand formulier in en wij helpen je meteen verder!

    Waar wil je dit volgen?

    Vraag en antwoord


    Deze opleiding wordt op individuele basis gegeven. Op die manier kunnen we optimaal inspelen op jouw specifieke situatie.

    Getuigenissen


    This page is having a slideshow that uses Javascript. Your browser either doesn't support Javascript or you have it turned off. To see this page as it is meant to appear please use a Javascript enabled browser.