Sollicitatietraining

Pas afgestudeerd? Op zoek naar een nieuwe job? Wij bereiden je op alle onderdelen van een sollicitatie voor met onze sollicitatietraining, te volgen in Leuven en in Kortrijk.

Het opstellen van een CV en het schrijven van een begeleidende motivatiebrief

In de eerste module van de sollicitatietraining bespreken we het eerste contact met een potentiële werkgever. Het is belangrijk te weten wat bedrijven verwachten van een sollicitant. Hierbij behandelen we hoe je dit moet verwerken in de praktijk: het telefonisch en schriftelijk contact (curriculum vitae en begeleidende brief).

Interviewtechnieken

De tweede module ‘interviewtechnieken’ behandelt de verschillende soorten interviews en de gepaste voorbereiding hierop. Je leert welke informatie je moet vergaren voor het eerste gesprek. Er wordt extra aandacht besteed aan lastige vragen die gesteld kunnen worden en je bereidt ook zelf een aantal vragen voor. Het is immers niet enkel belangrijk dat jij het bedrijf iets te bieden hebt, maar ook wat het bedrijf jou te bieden heeft. Tenslotte zal je op basis van een vacature deelnemen aan een simulatie van een interview.

Het testonderzoek

In de derde module van de sollicitatietraining gaan we in op het belang van psychologische testen. We bespreken de verschillende soorten testen. Je leert hoe je eventuele testvrees onder controle kan houden. En je wordt onderworpen aan een testsimulatie, die nadien uitvoerig wordt besproken. Zo zal je met meer zelfkennis aan sollicitatiegesprekken participeren.

Sociale vaardigheden en presentatietechnieken

In de vierde module worden sociale vaardigheden getraind en komen een aantal presentatietechnieken aan bod die je aanleert via een aantal oefeningen. Naast de verbale communicatie hebben we ook aandacht voor de non-verbale communicatie bij een sollicitatie. Non-verbale communicatie speelt zich vooral spontaan en onbewust af. Tijdens deze sessies staan we er bewust bij stil.

Combineren met stresstraining?

Solliciteren gaat gepaard met stress, daar moeten we geen doekjes om winden. Een kleine hoeveelheid gezonde stress is niet zo erg, maar het moet behapbaar blijven. Slaap je de laatste tijd echt slecht of pieker je teveel dan goed is? Je kan een sollicitatietraining bij Rebus ook combineren met een stresstraining. Geef zeker een seintje als je nog vragen hebt of graaf meer informatie wil. Alle contactinfo vind je hier.

Interesse in deze opleiding?

Vul onderstaand formulier in en wij helpen je meteen verder!

  Waar wil je dit volgen?

  Vraag en antwoord


  Deze opleiding wordt op individuele basis gegeven. Op die manier kunnen we optimaal inspelen op jouw specifieke situatie.

  Getuigenissen


  This page is having a slideshow that uses Javascript. Your browser either doesn't support Javascript or you have it turned off. To see this page as it is meant to appear please use a Javascript enabled browser.

  Julienne
  Hallo, Ik wou U alleen even laten weten dat Nori goed geslaagd was voor fysica (13) en statistiek (14).Nogmaals hartelijk bedankt voor al de moeite die U gedaan heeft om deze lessen voor haar te regelen. Julienne, 1ste bachelor logopedie
  Laurent
  Ik wou bedanken voor de hulp! Mijn punten waren schitterend. Ik heb 15 voor statistiek, 12 voor productie en logistiek, 17 voor marketing,19 voor bedrijfsfinanciering en 14 voor BIS. Zou u dit kunnen doorsturen naar mijn repetitoren?Laurent, 2de bachelor Handelsingenieur
  Patricia
  Beste Jan,Ik wou nog, beter laat dan nooit, melden dat ik erdoor ben geraakt op mijn eerste jaar. Ik heb een 8 gehaald op statistiek en dat was genoeg...Ik kijk er alvast naar uit om nooit meer statistiek te hebben!Bedank Stefan voor mij! Patricia, 1ste bachelor communicatiewetenschappen
  Caroline
  Dag Filiep! Juist om te zeggen dat ik erdoor ben voor het examen BIS, ik heb een 11 behaald. Dus bedankt voor uw hulp! Groetjes, Caroline - 2de bachelor TEW
  Chloé VD
  Beste Paul en iedereen bij Rebus, mijn excuses dat ik deze mail maar zo laat kan sturen maar ik ben pas terug van vakantie met mijn vrijwilligerswerk. Ik ben blij jullie mee te kunnen delen dat ik geslaagd ben voor het toelatingsexamen!
  CarolineToelatingsexamen geneeskunde
  Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: IK BEN GESLAAGD!!!!!!!! Ik heb nog nooit zo hard gegild toen ik de resultaten zag! Drie maanden vakantie: ik kom eraan!Ik zou Rebus graag bedanken voor al de hulp.
  Vincent C.
  Mijn goede resultaat is zeker en vast mede te danken aan de uitstekende bijlessen...
  Elisa L.
  Ik heb in juni mijn bachelordiploma gehaald met onderscheiding. Ik wil je daarvoor nog eens bedanken want zonder de goede hulp en het vertrouwen van Rebus was mij dit zeker niet gelukt!
  Vincent VdB
  Leren leren heeft mij echt geholpen. Onderscheiding is het resultaat!