Hedendaagse Kunst

In deze hybride online en offline lessenreeks ontdek je de wereld van de hedendaagse kunst in al zijn facetten. We staan stil bij de stromingen in de hedendaagse kunst en leren je de verschillende figuren kennen die de kunstwereld bevolken.

Je ontdekt hoe de kunstmarkt in elkaar zit en hoe de prijs van kunst bepaald wordt. Als klap op de vuurpijl krijg je de topadresjes van hedendaagse kunst-insiders mee, én ontdekken we samen een aantal galeries, een kunstbeurs of een kunstenaarsatelier.

Beleggen voor beginners

Wat kun je verwachten?

Deze lessenreeks heeft een hoog interactief gehalte. Je gaat actief in gesprek met andere deelnemers over de vele aspecten van kunst. Je ontwikkelt je eigen smaak en krijgt handvaten om over kunst te praten.

Na deze lessenreeks kun je vol zelfvertrouwen een galerie of een museum binnenstappen, een veiling bezoeken of zelf kunst kopen.

De Lesgevers

De lessen worden gegeven door Rozemarijn De Keyser en Tim Vanheers van Artshizzle. Ze zijn specialisten in het verbinden van mensen met kunst en kennen de hedendaagse kunstwereld zowel langs de buiten- als de binnenkant. Hun aanpak staat garant voor een interactieve, toegankelijke cursus waar al je vragen welkom zijn en waar een paar mythes doorprikt worden met een kwinkslag.

Artshizzle
Opbouw
 • Les 1 & 2: “Yeah but is it art?”

  In deze introductielessen bekijken we het fenomeen hedendaagse kunst uit verschillende hoeken. Na deze lessen heb je een goed overzicht over wat hedendaagse kunst is en weet je ook welke stromingen en kunstenaars jij het warmste hart toedraagt.

 • Les 3: Art people

  In deze les ontdek je welke figuren er zoal rondlopen in de kunstwereld: van curatoren tot art liaisons en van verzamelaars tot art handlers. We zoomen in op een aantal Belgische collecties en geven de do’s en don’ts op een vernissage mee.

 • Les 4: Arty places to go

  Welke plekken moet je gezien hebben als je van hedendaagse kunst houdt? Van VIP-feestjes op Art Basel tot gratis toegankelijke exporuimtes: er is spek voor ieders bek. In deze les gaan we op ontdekkingsreis. Hou je schrift klaar want in deze les sprokkel je bezoektips voor de komende 10 jaar!

 • Les 5: All about the money

  In deze les ontdek je hoe de kunstmarkt in elkaar zit. We focussen op het kopen van kunst. In deze les onthullen we waarom Tuymansen en Borremansen zoveel kosten, maar ook dat je voor werkelijk elk budget kunst kunt kopen.

 • Bonus: Uitstap

  Om de lessenreeks af te ronden gaan we samen op stap in real life. We bezoeken een aantal galeries met een woordje uitleg of gaan samen op atelierbezoek (de definitieve invulling volgt nog en wordt mee afgestemd op de noden en interesses van de cursisten).

Wanneer en prijs

De lessenreeks bestaat uit 5 sessies van 2 uur telkens op woensdagavond van 19u30-21u30 op de volgende data:

 • 16 februari 2022
 • 23 februari 2022
 • 09 maart 2022
 • 16 maart 2022
 • 30 maart 2022

De uitstap zal plaatsvinden op 27 maart (verdere info hierover volgt nog).

De prijs bedraagt €400 incl. btw voor particulieren en €500 excl. btw voor bedrijven.

De lessen kunnen online gevolgd worden via Microsoft Teams of live op de campus van Rebus Academy Kortrijk (Sint-Amandsplein 15, 8500 Kortrijk)

Inschrijven