Hedendaagse Kunst

Tijdens deze lessen ontdek je de wereld van de hedendaagse kunst in al zijn facetten. We staan stil bij de stromingen in de hedendaagse kunst en leren je de verschillende rollen in de kunstwereld kennen.

Je ontdekt hoe de kunstmarkt in elkaar zit en hoe de prijs van kunst bepaald wordt. Als klap op de vuurpijl krijg je de topadresjes van hedendaagse kunst-insiders mee, én ontdekken we samen een galerie, een kunstverzameling en een kunstenaarsatelier.

Beleggen voor beginners

Wat kan je verwachten?

Deze lessenreeks heeft een hoog interactief gehalte. Je gaat actief in gesprek met andere deelnemers over de vele aspecten van kunst. Je ontwikkelt je eigen smaak en krijgt handvaten om over kunst te praten.

Na deze lessenreeks kun je vol zelfvertrouwen een galerie of een museum binnenstappen, een veiling bezoeken of zelf kunst kopen.

De Lesgever

De lessen worden gegeven door Tim Vanheers van Artshizzle. Hij is specialist in het verbinden van mensen met kunst en kent de hedendaagse kunstwereld zowel langs de buiten- als de binnenkant. Zijn aanpak staat garant voor een interactieve, toegankelijke cursus waar al je vragen welkom zijn en waar een paar mythes doorprikt worden met een kwinkslag.

Opbouw
 • “Yeah but is it art?”

  In deze introductielessen bekijken we het fenomeen hedendaagse kunst uit verschillende hoeken. Na deze lessen heb je een goed overzicht over wat hedendaagse kunst is en weet je ook welke stromingen en kunstenaars jij het warmste hart toedraagt.

 • Art people

  In deze les ontdek je welke figuren er zoal rondlopen in de kunstwereld: van curatoren tot art liaisons en van verzamelaars tot art handlers. We zoomen in op een aantal Belgische collecties en geven de do’s en don’ts op een vernissage mee.

 • Arty places to go

  Welke plekken moet je gezien hebben als je van hedendaagse kunst houdt? Van VIP-feestjes op Art Basel tot gratis toegankelijke exporuimtes: er is spek voor ieders bek. In deze les gaan we op ontdekkingsreis. Hou je schrift klaar want in deze les sprokkel je bezoektips voor de komende 10 jaar!

 • All about the money

  In deze les ontdek je hoe de kunstmarkt in elkaar zit. We focussen op het kopen van kunst. In deze les onthullen we waarom Tuymansen en Borremansen zoveel kosten, maar ook dat je voor werkelijk elk budget kunst kunt kopen.

 • Bonus: Uitstap

  Om de theorie aan de praktijk te toetsen gaan we samen op stap. We bezoeken een galerie, gaan op atelierbezoek en kijken binnen in een kunstcollectie.

Wanneer, plaats en prijs

Lessenreeks najaar 2024

De lessenreeks bestaat uit 5 sessies van 2 uur telkens op woensdagavond van 19u30-21u30 op de volgende data:

 • 9 oktober 2024
 • 16 oktober 2024
 • 23 oktober 2024
 • 6 november 2024
 • 13 november 2024

De lessen gaan door in Museum Dhondt-Dhaenens, Museumlaan 14, 9831 Sint-Martens Latem.

De uitstap gaat door op 20 oktober, de locatie van de uitstap moet nog bepaald worden.

De prijs bedraagt €400 incl. btw voor particulieren en €500 excl. btw voor bedrijven.


Inschrijven
"Ik vond deze lessen heel leuk. Echt een aanrader voor mensen die zich eens willen onderdompelen in de hedendaagse kunst. Ik maak zeker nog reclame."Jill
"Van mijn kant ook niets anders dan lof voor jullie enthousiaste uiteenzettingen over de kunst en de kunstwereld."Lien
Artshizzle logoLogo kunst aan zet