Stappenplan hiatentest en adviesgesprek


Instellen van de account

Probeer dit zeker een dag op voorhand uit. Zo weet je of het werkt, het kost je slechts tien minuutjes maar zo kunnen we je tijdig helpen als je moeilijkheden moest ondervinden.

Het Rebus-account werkt via Office365.

  • Ga naar www.office.com -
  • Indien op jouw PC meerdere gebruikers Microsoft Office gebruiken, kun je incognito modus gebruiken om geen problemen met het wisselen van accounts te krijgen. Zie aan het einde van dit stappenplan een uitleg over hoe dit werkt.
  • Log in met gebruikersnaam voornaam.achternaam@rebus.be en wachtwoord Bond123!.
  • Bij de eerste keer dat je inlogt, ga je je wachtwoord moeten wijzigen. Er is een sterk wachtwoord vereist. Dit wil zeggen dat jouw gekozen wachtwoord 8 tot 256 tekens moet zijn en ten minste drie van de volgende combinaties moet bevatten: hoofdletters, kleine letters, cijfers en symbolen.
  • Zodra dit gedaan is, zul je terechtkomen op het hoofdscherm van Office365.
  • Stel de tijdzone en taal correct in. Als dit niet gebeurt, zullen afspraken op een verkeerd uur in de agenda komen. Normaal gesproken is er aan de rechter kant van je scherm een pop-up die hier om vraagt.
  • Indien je de pop-up niet ziet, kun je op de Outlook-app klikken. In het eerste scherm in die app kun je ook de tijdzone instellen.
  • Ook de taalinstellingen kun je op deze plek aanpassen (Eng/NL/…).
Het vinden van jouw afspraken in je account

Ga naar de Agenda-app. In deze app kun je al jouw invites, zoals voor de hiatentest, het adviesgesprek, maar ook individuele- en groepslessen vinden.

Dubbelklik op een afspraak en klik op Deelnemen aan Teams-vergadering om naar jouw afspraak te gaan.

Controleer voor aanvang van een afspraak of je webcam, audio, microfoon allemaal fatsoenlijn werken. Probeer 15 minuten eerder online te komen, zodat je dit zeker nog even kan testen. Uiteraard is het aangeraden om deze afspraken in een stille ruimte te volgen.

Het adviesgesprek

Het adviesgesprek is een afspraak met de student en (één van) de ouders. Tijdens dit gesprek bespreken we de hiatentest en stellen wij ons advies met betrekking tot de rest van de begeleiding samen.

Ons streven is om iedereen zo snel mogelijk een advies op maat te geven. We hanteren dan ook een zeer strikte planning voor deze adviesgesprekken. Om deze reden, vragen we iedereen zeker op tijd aan te melden voor het adviesgesprek.

Het adviesgesprek zal, net als de hiatentest, in de agenda in het Rebus-account van de student staan.

Zet voor het adviesgesprek zowel de webcam als de microfoon aan.

Eventueel kan het nuttig zijn om een scherm te delen tijdens het adviesgesprek, bijvoorbeeld voor het laten zien van schoolresultaten of eerder behaalde punten op het toelatingsexamen. Dit kun je doen door op scherm delen     te klikken. Het onderstaande scherm zal verschijnen, je selecteert het scherm dat je wilt delen.

De afspraken die tijdens het adviesgesprek worden gemaakt, zullen op mail gezet worden en de nodige orderoverzichten zullen worden opgesteld en doorgestuurd.