Een (nieuwe) studie kiezen

Het middelbaar onderwijs (bijna) afgerond? Ga je een nieuwe studie kiezen? Welke richting zou goed bij je passen? Wij helpen je kiezen.


Werkwijze

Om je te helpen een (nieuwe) studie te kiezen, focussen we op drie thema’s:  jouw kerntalenten, je interesses en vaardigheden en de perfecte match tussen deze drie.

Dit zijn de stappen die we samen doorlopen:

 1. Wie ben ik? We zoeken naar je interesses, persoonlijkheid, capaciteiten. Wie ben je als student? Welke waarden vind je belangrijk in je leven en je job,…?
 2. Welke richtingen bestaan er allemaal in het hoger onderwijs (het zijn er veel, meer dan 200!)
 3. Tot slot maken we de match tussen ‘wie ben ik’ en ‘het aanbod van het hoger onderwijs’. Zo kom je te weten welke studiekeuze best bij jou past.

Praktisch

We werken steeds volledig op maat van de student. Afhankelijk van waar je zelf reeds staat in je studiekeuzeproces, zal de begeleiding bestaan uit 4, 6 of 8 uur begeleiding. We werken met professionele testen en gesprekken. Als na het traject blijkt dat dezelfde richting toch beter blijkt te zijn, stellen we een actieplan op om het komende jaar anders aan te pakken.

Stress of faalangst?

Misschien kies je een nieuwe studie omdat je resultaten tegenvallen? Een vaststelling die soms met faalangst of stress kan gepaard gaan. Ga dus niet alleen aan de slag met je studierichting, overwin ook eventuele stress of faalangst. Een overzicht van onze trainingen vind je hier.

Interesse in deze opleiding?

Vul onderstaand formulier in en wij helpen je meteen verder!

  Waar wil je dit volgen?

  Vraag en antwoord


  Deze opleiding wordt op individuele basis gegeven. Op die manier kunnen we optimaal inspelen op jouw specifieke situatie.

  Getuigenissen


  This page is having a slideshow that uses Javascript. Your browser either doesn't support Javascript or you have it turned off. To see this page as it is meant to appear please use a Javascript enabled browser.

  Julienne
  Hallo, Ik wou U alleen even laten weten dat Nori goed geslaagd was voor fysica (13) en statistiek (14).Nogmaals hartelijk bedankt voor al de moeite die U gedaan heeft om deze lessen voor haar te regelen. Julienne, 1ste bachelor logopedie
  Laurent
  Ik wou bedanken voor de hulp! Mijn punten waren schitterend. Ik heb 15 voor statistiek, 12 voor productie en logistiek, 17 voor marketing,19 voor bedrijfsfinanciering en 14 voor BIS. Zou u dit kunnen doorsturen naar mijn repetitoren?Laurent, 2de bachelor Handelsingenieur
  Patricia
  Beste Jan,Ik wou nog, beter laat dan nooit, melden dat ik erdoor ben geraakt op mijn eerste jaar. Ik heb een 8 gehaald op statistiek en dat was genoeg...Ik kijk er alvast naar uit om nooit meer statistiek te hebben!Bedank Stefan voor mij! Patricia, 1ste bachelor communicatiewetenschappen
  Caroline
  Dag Filiep! Juist om te zeggen dat ik erdoor ben voor het examen BIS, ik heb een 11 behaald. Dus bedankt voor uw hulp! Groetjes, Caroline - 2de bachelor TEW
  Chloé VD
  Beste Paul en iedereen bij Rebus, mijn excuses dat ik deze mail maar zo laat kan sturen maar ik ben pas terug van vakantie met mijn vrijwilligerswerk. Ik ben blij jullie mee te kunnen delen dat ik geslaagd ben voor het toelatingsexamen!
  CarolineToelatingsexamen geneeskunde
  Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: IK BEN GESLAAGD!!!!!!!! Ik heb nog nooit zo hard gegild toen ik de resultaten zag! Drie maanden vakantie: ik kom eraan!Ik zou Rebus graag bedanken voor al de hulp.
  Vincent C.
  Mijn goede resultaat is zeker en vast mede te danken aan de uitstekende bijlessen...
  Elisa L.
  Ik heb in juni mijn bachelordiploma gehaald met onderscheiding. Ik wil je daarvoor nog eens bedanken want zonder de goede hulp en het vertrouwen van Rebus was mij dit zeker niet gelukt!
  Vincent VdB
  Leren leren heeft mij echt geholpen. Onderscheiding is het resultaat!